UNIT 4: KEEPING HEALTHY!
Objetivos de
contenido
· Conocer los nombres de algunas
enfermedades.
· Dar consejos cuando alguien está
enfermo.
· Conocer en qué consiste una dieta
saludable.
· Interpretar la rueda de alimentos.
· Identificar hábitos saludables.
· Aprender a componer un menú
saludable.
· Conocer información acerca de los
frigoríficos.
Objetivos de lenguaje
· Dar consejos usando el imperativo: Take an aspirin.
·
Dar consejos utilizando la forma
verbal should / shouldn’t: Your diet
should be varied. You shouldn’t eat a lot of sweets.
· Practicar con nombres contables y
nombres incontables.
·
Describir cantidad utilizando los
cuantificadores some, a lot of, too many
and too much.
Vocabulario clave y
estructuras:
1. Enfermedades: broken arm / leg, fever / high
temperature, headache, stomachache; checkup, doctor, ear, medicine, throat,
X-ray; healthy, ill, well; go to the doctor, have an X-ray, take (an aspirin),
take (your) temperatura.
2. Rueda de
alimentos, Grupos de alimentos: dairy products, cereals, fats, fruits, proteins,
vegetables; food: bread, butter, cake, cheese, fish, meat, milk, oil, sweets; healthy
diet / varied diet; a lot of, too much / too many; should / shouldn’t.
3. Hábitos
saludables: be clean, brush (your) teeth,
exercise, have a bath / shower, sleep, wash; before / after; feel good, play, practise
a sport, play on (your) console, ride (your) bike, watch TV; should / shouldn’t.