UNIT 4: KEEPING HEALTHY!

 

Objetivos de contenido


·      Conocer los nombres de algunas enfermedades.

·      Dar consejos cuando alguien está enfermo.

·      Conocer en qué consiste una dieta saludable.

·      Interpretar la rueda de alimentos.

·      Identificar hábitos saludables.

·      Aprender a componer un menú saludable.

·      Conocer información acerca de los frigoríficos.


Objetivos de lenguaje


·      Dar consejos usando el imperativo: Take an aspirin.

·      Dar consejos utilizando la forma verbal should / shouldn’t: Your diet should be varied. You shouldn’t eat a lot of sweets.

·      Practicar con nombres contables y nombres incontables.

·      Describir cantidad utilizando los cuantificadores some, a lot of, too many and too much.
 

Vocabulario clave y estructuras:


1.   Enfermedades: broken arm / leg, fever / high temperature, headache, stomachache; checkup, doctor, ear, medicine, throat, X-ray; healthy, ill, well; go to the doctor, have an X-ray, take (an aspirin), take (your) temperatura.
 
2.   Rueda de alimentos, Grupos de alimentos: dairy products, cereals, fats, fruits, proteins, vegetables; food: bread, butter, cake, cheese, fish, meat, milk, oil, sweets; healthy diet / varied diet; a lot of, too much / too many; should / shouldn’t.
 
3.   Hábitos saludables: be clean, brush (your) teeth, exercise, have a bath / shower, sleep, wash; before / after; feel good, play, practise a sport, play on (your) console, ride (your) bike, watch TV; should / shouldn’t.